GDPR politika zasebnosti

ZASEBNOST

V sodobni družbi je pravica do zasebnosti ena najpomembnejših človekovih pravic. V RIGO d.o.o., Komen se tega zavedamo in spoštujemo zasebnost naših strank, zato z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno, pazljivo in skladno z v Republiki Sloveniji veljavnimi predpisi. Dostop do osebnih podatkov je dovoljen le pooblaščenim zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem, v obsegu in z namenom, ki je nujno potreben za nemoteno izvajanje delovnih procesov, zagotavljanje storitev družbe in izpolnjevanje pravic in obveznosti iz sklenjenih pogodbenih razmerij s stranko.

 

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

RIGO d.o.o., Komen 59, 6223 Komen, (v nadaljevanju RIGO d.o.o.) je zasebno podjetje, ki se že več kot 20 let ukvarja s prodajo šivalnih strojev (gospodinjski in industrijski šivalni stroji). V ponudbi ima podjetje tudi vezilne stroje, lasersko gravirne stroje, gospodinjsko likalno tehniko (likalne mize), likalne valje za pralnice, hotele in ostalo pripadajočo opremo ter rezervne dele. RIGO d.o.o. prodaja nove in rabljene modele šivalnih strojev ter vezilnih strojev. Podjetje nudi tudi servis in generalno obnovo industrijskih šivalnih strojev. V podjetju Rigo d.o.o., Komen so zavezani h kakovosti, tehnični odličnosti in zadovoljnim kupcem. Veljajo za edino podjetje v tekstilni industriji, ki je v skupini najhitreje rastočih podjetij v Sloveniji.

V podjetju RIGO d.o.o. se zavedamo pomena varstva osebnih podatkov. Naše stranke so za nas dragocene, razumemo njihovo skrb za zasebnost in z njihovimi osebnimi podatki ravnamo odgovorno. Vaših podatkov ne bomo pod nobenim pogojem uporabili brez vašega privoljenja ali jih kakorkoli posredovali oziroma predali v uporabo tretjim osebam ali institucijam, razen v primerih, ki jih določa zakon.

 

NAMEN OBDELAVE OSEBNIH PODATKOV

RIGO d.o.o. osebne podatke strank obdeluje v okviru in za namen izvajanja pogodb, kot so na primer pogodba o dostavi stroja, pogodba o montaži stroja, pogodba o šolanju za upravljanje s strojem, pogodba o servisu. Na podlagi pogodbenega pravnega temelja se osebni podatki v potrebnem obsegu obdelujejo tudi za namen sklenitve pogodb, v fazi pogajanj, po prejemu ponudbe oz. povpraševanja posameznika.

RIGO d.o.o. zbira osebne podatke ob obisku njegove spletne strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletne strani ter štetja uporabnikov na spletnem mestu. RIGO d.o.o. uporablja naslednje piškotke:

Skupina 1: so ključni in brez njih posamezna spletna stran v lasti oz. upravljanju RIGO-ta, ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave.

Skupina 2: z njimi RIGO d.o.o. analizira promet na spletni strani, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškot s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih.

Skupina 3: so piškotki partnerskih storitev, kot so: Facebook, Youtube, Google idr. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Več glede uporabe piškotkov, si lahko preberete na spletni strani: https://www.rigo.si/piskotki

RIGO d.o.o. zbira osebne podatke tudi ob prijavi na e-novice z namenom pošiljanja novic ter obvestil za katere se obiskovalec odloči, da jih bo prejemal. Ob vpisu na e-novice zbiramo naslednje osebne podatke: ime, podjetje ter elektronski naslov. Vpogled v osebne podatke lahko kadarkoli zahtevate na ta način, da pošljete zahtevo na news@rigo.si. Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2) zahteva, da lahko posameznik kadarkoli zahteva izbris vseh njegovih osebnih podatkov. Izbris osebnih podatkov v primeru e-novic lahko prav tako kadarkoli zahtevate s poslano zahtevo na elektronski naslov news@rigo.si ali tako, da v nogi ene izmed e-novic kliknete ''odjava''. Na ta način boste iz naše baze izbrisani z vsemi vnešenimi osebnimi podatki.

 

OBDELOVALCI OSEBNIH PODATKOV

Poleg RIGO d.o.o. (njegovih zaposlenih) osebne podatke v njegovem imenu in za njegov račun obdelujejo tudi obdelovalci, kot so podjetja, ki RIGO-tu nudijo tehnično podporo pri obdelavi osebnih podatkov, kot na primer izdelovalci in vzdrževalci spletnega mesta in informacijskih storitev, razvijalci in uvajalci programskih rešitev in obdelovalci, ki jih RIGO d.o.o. angažira za zagotavljanje storitev, potrebnih za izvajanje pogodb, kot so na primer montažerji oz. izvajalci RIGO-tovih storitev, tiskarne, zavarovalnice, dostavne službe, upravljalci prodajnih mest, zunanji tržniki, prevozniki blaga na naslove potrošnikov, analitična podjetja, zunanje agencije za marketing ter organizatorji dogodkov, zastopniki RIGO-ta pri sklepanju in izvrševanju pogodb, vključno z izterjavo in morebitnimi sodnimi postopki.

Nekatere organizacije oz. podjetja, ki jim kot našim obdelovalcem lahko razkrivamo vaše osebne podatke, imajo sedež zunaj Evropske unije, v državah, ki morda nimajo zakonov, ki varujejo pravico do varstva osebnih podatkov na enak način kot v Evropski uniji oz. Sloveniji. V primeru, da bodo vaši osebni podatki preneseni v tretje države (izven EU in EGP), bomo poskrbeli za zagotovitev in uresničevanje ustreznih ukrepov za zagotavljanje varnosti osebnih podatkov ter temeljnih pravic in svoboščin posameznikov, skladno z veljavnimi nacionalnimi in EU predpisi.

 

PRAVICE POSAMEZNIKOV

S pisno zahtevo, poslano na naslov: RIGO d.o.o., Komen 59, 6223 Komen, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošlje na elektronski naslov news@rigo.si, lahko posameznik zahteva dostop, dopolnitev, popravek, blokiranje oz. omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, ugovarja obdelavi podatkov, ki se obdelujejo v zvezi z njim ter zahteva prenos podatkov.

Posameznik lahko dane privolitve v obdelavo osebnih kadarkoli trajno ali začasno, v celoti ali delno prekliče s pisno zahtevo, poslano na naslov: poslano na naslov: RIGO d.o.o., Komen 59, 6223 Komen, ali preko elektronskega sporočila, ki ga pošlje na elektronski naslov news@rigo.si. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve izvajala do njenega preklica.

Posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS, če meni, da se njegovi osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov.

 

KAKO DOLGO HRANIMO OSEBNE PODATKE

RIGO d.o.o. bo obdeloval osebne podatke v obsegu, ki je potreben za uresničevanje namenov obdelave in dokler bo to potrebno za dosego zasledovanega cilja, če so pridobljeni na podlagi privolitve, pa do preklica. Osebne podatke tako obdeluje do izpolnitve namena oziroma v okviru zastaralnih rokov za obveznosti, ki bi lahko izvirale iz obdelave teh osebnih podatkov, še posebej, ko je obdelava osebnih podatkov potrebna v okviru sklenitve oziroma izvedbe pogodbe, razen v primerih, ko je rok hrambe osebnih podatkov zapovedan z zakonom. V slednjih primerih RIGO d.o.o. podatke hrani v skladu z zakonsko zapovedjo.

 

Komen, maj 2018

Zadnje Novice

Kontaktirajte nas

  • homeRigo d.o.o.
  • phone+386 05 73 18 510
  • mailinfo@rigo.si
  • mapKomen 59, 6223 Komen
  • UrnikPon - Pet: 8:00 - 12:00 in 13:00 - 17:00

Sledite nam